Meniu

PR Beta - ce am invatat si putem aplica in promovarea artei

Am pornit spre Conferinta PRBeta cu inima deschisa si cu mult entuziasm, stari pe care le-am regasit la toti oamenii frumosi pe care i-am cunoscut acolo.

Am incercat sa trec toate informatiile primite printr-un filtru personal si sa ma intorc de la conferinta si workshopuri cu o idee cat mai clara si bine-definita a strategiei de comunicare si promovare pentru Online Gallery pentru urmatorii ani. Asadar, am vrut sa impartasesc si cu voi, fie ca sunteti artisti, artizani sau iubitori de arta si frumos, cateva dintre informatiile-cheie care va pot ajuta si pe voi sa va promovati lucrarile si sa comunicati cat mai eficient.

PRBeta - power of resoucres

Desi totul sa petrecut in doar doua zile, s-au intamplat atat de multe incat as putea scrie pagini intregi (de fapt, chiar am facut asta, m-am intors cu un caiet plin cu notite), dar de aceasta data as vrea sa selectez pe scurt cateva din informatiile care sunt relevante si pentru lumea artei si a artistilor si care ii pot ajuta concret.

Prima pagina din Google este noul tau buletin de identitate

Am invatat de la Monica Jitariuc de la The Practice in cadrul Workshopului "Managementul reputatiei online" cateva informatii esentiale despre cum sa ne gestionam reputatia online si cat de importanta este aceasta. Unul dintre cele mai importante sfaturi a fost ca inainte de a ne gandi sa promovam un brand, sa incepem de a ne gestiona reputatia personala in online considerand rezultatele cautarii Google cu numele nostru ca pe un nou buletin personal; e important sa invatam sa gestionam reputatia personala in online asa cum am gestiona reputatia unui brand client, mai ales pentru un artist.

Nu-i asa ca, privind lucrurile in aceasta lumina, ne vom gandi de doua ori inainte de a da un share pe facebook unui citat irelevant?

Cel mai ieftin lucru pe care-l poti avea e o idee

Prezentarea lui Mihnea Gheorghiu de la Publicis in cadrul panelului "Campanii cu buget redus" a fost una dintre cele mai relevante pentru lumea artei si a artistilor. Am auzit de nenumarate ori lipsa banilor invocata ca si scuza pentru o serie de lipsuri, chiar din partea artistilor. Adevarul este ca, mai ales artistii trebuie sa stie ca, in lipsa banilor, exista multe alte resurse de care ne putem folosi atunci cand dorim sa ne promovam.

Artistii sunt oameni creativi prin excelenta si acestia trebuie sa stie ca daca ai idei si nu ai resurse financiare poti totusi realiza lucruri uimitoare. Lipsa banilor nu este o piedica, lipsa ideilor insa, este.

Mihnea ne-a reamintit ca o idee este cel mai ieftin lucru pe care il putem avea si ca putem spune o poveste chiar si cu resurse financiare minime. Noi, artistii plastici, chiar avem posibilitatea de a crea astfel de povesti, asadar nu trebuie niciodata sa lasam lipsa banilor sa ne impiedice sa ne punem ideile in aplicare.

Creativitatea este un muschi care trebuie antrenat

Din acelasi panel am retinut un alt aspect foarte important: nu trebuie sa lasam niciodata idei bune nerealizate, sa incercam sa gasim intotdeauna solutii pentru a ne pune ideile in aplicare. Nu-i asa ca vi s-a intamplat nu odata sa aveti o idee extraordinara pentru o lucrare si sa o amanati la nesfarsit din lipsa banilor, timpului sau altor resurse? Ideea in sine nu este suficienta, iar din "facut" vom invata mult mai mult decat din "gandit".

Se pot face lucruri foarte creative cu bani foarte putini

Unul dintre momentele frumoase de la PRBeta (si cel in care m-am simtit mandra ca sunt oradeanca) a fost cel in care Mihai Pop de la Bizmart ne-a prezentat acest spot "pe intuneric" pentru promovarea curateniei in cinematografe, imediat dupa gluma lui Mihnea: "Ce faci cand nu ai buget pentru o reclama? Stingi lumina?".

Deci se poate, asadar haideti sa nu mai asteptam "muza" si sa incercam sa o provocam!

Multumesc Cristina, Oltea si Alexandra din echipa PRBeta si felicitari, faceti niste lucruri foarte frumoase.

Căutare