Meniu

Gabriela Popa - trupul regasit in pictura

Nu stiu cum se face, dar dintre toate, parca despre picturile mele imi vine cel mai greu sa scriu, poate de asta am amanat atat de mult scrierea acestui articol. Totusi cred ca artistul e cel mai in masura sa-si justifice lucrarile, cu toate ca acestea raman deschise interpretarii privitorilor.

Seria de picturi "Trupul stie mai mult" imi este cea mai apropiata, pentru ca realizand aceste lucrari am simtit ca imi gasesc un drum pe care merg si acum, un stil care ma defineste atat conceptual cat si stilistic.

imbratisare

Ce pictez? Pictez o senzatie, un sentiment, fie ca e vorba de tensiune sau fericire. De ce pictez trupuri? Pentru ca e mai usor decat sa pictezi suflete :)). Lasand gluma la o parte, am observat ca ne e mai usor sa ne recunoastem in trupuri si ne e mai usor sa le atribuim senzatii, asadar impactul emotional e mai mare.

eliberare

In aceasta serie de picturi nu am vrut sa fac portrete, am vrut sa ma refer la trup ca un loc comun, ca un izvor de senzatie. Trupul spune atat de multe despre noi, si nu vorbesc aici de ceea ce e considerat frumos de catre societate sau de aparentele care adesea inseala; vorbesc de miscare, atingere si senzatie, despre toate detaliile care ne definesc.

trup regasit

In lucrarile mele, trupul functioneaza ca un suport material sau ca o rama ce sustine o senzatie precisa. Abordez corpul nu ca pe o structura inchisa si rigida, a carei imagine corecta este una singura, ci ca pe o figura a carei imagine este vie, stralcitoare si libera.

Daca v-au placut, puteti vedea in detaliu si citi mai multe despre lucrarile mele aici.

Căutare