Produse Meniu
0
Pas cu pas - cum sa fotografiem produsele handmade - focalizarea Click pentru mărire

Pas cu pas - cum sa fotografiem produsele handmade - focalizarea

Preţ:
70 Lei
Intalnim in fiecare zi artisti handmade care realizeaza obiecte superbe dar le este greu sa le puna in valoare prin fotografii cat mai clare, relevante si frumoase.

Intalnim in fiecare zi artisti handmade care realizeaza obiecte absolut superbe, mici opere de arta, carora insa le este greu sa le puna in valoare prin fotografii cat mai clare, relevante si frumoase.

Ii sfatuim intotdeauna sa se puna in locul unui potential client si sa inteleaga ca fotografiile sunt esentiale cand vine vorba de cumparaturile online, deoarece clientul are la dispozitie doar cateva fotografii pentru a lua o decizie de cumparare.

Ghidul fotografiei de produs-2

Bineinteles ca, daca aveti posibilitatea, este de preferat sa lucrati cu fotografi profesionisti, insa daca nu dispuneti de bugetul necesar, trebuie sa stiti ca nu e atat de dificil sa realizati fotografii ale produselor handmade cat mai clare si frumoase. Trebuie doar sa urmati cateva sfaturi de baza si sa experimentati!

Azi vom vorbi despre focalizare, pentru ca multe dintre fotografiile de produs pe care le primim la adresa redactiei sau pe care le vedem online sunt neclare; haideti sa vedem cum putem realiza fotografii focalizate, prin cateva sfaturi de baza:

  • "Verificati distanta dintre obiectiv si produs, pentru ca s-ar putea sa fie prea mica.
  • Daca aparatul are optiunea de prefocalizare, folositi-o apasand usor declansatorul pana la jumatate inaite de a face fotografia. Aceasta da aparatului timp sa focalizeze corect punctul selectat
  • Puneti aparatul pe o suprafata stabila (sau folositi un trepied) si folositi temporizatorul ("timer") pentru a va asigura ca aparatul este nemiscat atunci cand se activeaza declansatorul.
  • verificati punctul de focalizare folosit de aparat. S-ar putea sa foloseasca un punct de focalizare din spatele sau de langa obiectul pe care il doriti focalizat. (...)
  • Verificati bateria aparatului. O baterie descarcata afecteaza functionarea generala a aparatului.
  • Daca folositi un DSLR cu obiectiv care permite folosirea focalizarii manuale ("manual focus"), testati-l. Focalizarea manuala la un obiectiv poate fi de ajutor in cazul fotografiilor de prim-plan sau a subiectelor care au mai multe puncte pe care le doresc focalizate."


Pentru mai multe idei creative, va recomand cu drag cartile publicate de Editura Casa,
le puteti gasi online aici.Sfaturile generale pentru fotografierea de produs sunt redate urmand recomandarile din cartea publicata la Editura Casa: “Ghidul fotografiei de produs”, unde puteti gasi o serie intreaga de sfaturi, recomandari si exemple cu privire la fotografierea produselor handmade de toate tipurile. O recomandam cu drag oricarui artist handmade care doreste sa vanda produse online!