Produse Meniu
0
Pas cu pas - tutorial tehnica peyote Click pentru mărire

Pas cu pas - tutorial tehnica peyote

Preţ:
50 Lei
Articolul nostru despre brățările din mărgele a fost un adevărat succes, asadar azi detaliem încă o tehnică de mărgelit - peyote - într-un tutorial pas cu pas

Pentru că articolul nostru despre brățările din mărgele pas cu pas a fost un adevărat succes, azi am decis să detaliem încă o tehnică de mărgelit - tehnica peyote - într-un nou tutorial pas cu pas, inspirat de cărțile de la Editura Casa.

Bijuteriile create cu această tehnică binecunoscută arată cel mai bine înșirate pe ață. Dacă se alege totuși firul de nailon se recomandă folosirea unui fir cât mai subțire, pentru o țesătură frumoasă.

Mărgelele trebuie să stea ordonate unele lângă altele, de aceea firul trebuie să fie nici prea larg, nici foarte strâns. Lățimea și lungimea modelului se stabilesc după plac și se poate lucra cu mai multe culori.

Înainte de începerea lucrului e bine să avem un tipar peyote gol pe care să facem planul modelului. Primele rânduri sunt destul de greu de mânuit, mărgelele mai alunecă uneori, de aceea la început rândurile se țin cu degetele, iar mai târziu lucrul se pune pe masă.

Brățări peyote cu romburi

-    Mărgele de nisip gri cu miez argintiu, verde mat și turcoaz mat, diametru 2 mm -    Mărgele Swarovski irizate, biconice (chrystal vitrail medium), 4 mm -    Fir de nailon -    Încuietoare în formă de T -    Ornamente metalice

Brățara se înșiră folosind tehnica peyote cu număr impar de mărgele (17 rânduri). Modelul se realizează pe baza figurii. Mărgelele Swarovski de pe margini se prind după terminarea brățării. În funcție de mărimea încheieturii mâinii, brățara se poate prelungi.

La capetele brățării, forma de vârf de săgeată se obține neluând pe fir câte o margea de pe margine. Brățara se încheie cu o mască de noduri de care se prinde eleganta încuietoare în formă de T. Ornând capetele cu câteva elemente metalice, brățara va deveni cu adevărat specială și unică.

Brățara peyote ondulată

-    Mărgele de nisip gri-grafit, diametru 2 mm -    Mărgele de nisip maro-chocolat, diametru 2,2 mm -    Mărgele de nisip irizate violet mat, diametru 4 mm -    Mărgele Swarovski albastru metalizat și albastru mediu, biconice (metallic blue, montana), diametru 4 mm -    Fir de nailon -    Încuietoare

Brățara se realizează folosind tehnica peyote cu număr par de mărgele (cu o lățime de 10 mărgele). Se începe cu înșirarea a 10 mărgele de nisip gri-grafit. Se înșiră cinci rânduri de acest fel, apoi se continuă cu mărgele de nisip maro-chocolat, puțin mai mari, cu care se înșiră trei rânduri.

Urmează mărgelele de nisip violete, apoi cele Swarovski. Se lucrează conform imaginii. Și la această bijuterie se recomandă utilizarea unei încuietori în formă de T, care va da brățării o eleganță aparte. Din mărgelele rămase se înșiră un glob simplu, care se prinde de încuietoare.

Am ilustrat acest articol chiar cu brățările realizate de noi. Dacă v-a plăcut tutorialul nostru, vă invităm să achiziționați cartea și să încercați și voi să mărgeliți.